Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 04. 07. 2022.
Prijava

Svjetsko vijeće Crkava uputilo apel patrijarhu Kirilu: “Podignite glas”

Autor: Ekumena

Svjetsko vijeće Crkava (WCC) apeliralo je na ruskog pravoslavnog patrijarha Kirila I. da pokrene kampanju za okončanje rata. “Podignite svoj glas kako bi se rat mogao zaustaviti”, piše vršitelj dužnosti glavnog tajnika WCC-a Ioan Sauca u pismu moskovskom patrijarhu.

“Tragična situacija rata u Ukrajini donijela je ogromnu patnju i gubitak života”, napisao je Ioan Sauca. Mnogi ljudi, uključujući starce, žene i djecu, morali su bježati kako bi spasili svoje živote. “Cijeli svijet gleda s velikom zabrinutošću, tražeći bilo kakav znak nade za mirno rješenje.”

Sauca je pisao Kirilu I. sa zahtjevom da “intervenira i posreduje kod vlasti kako bi se okončao ovaj rat, krvoproliće i patnje te da se dijalogom i pregovorima traži mir”.

Patrijarhu se obraća kao vršitelj dužnosti glavnog tajnika Svjetskog vijeća Crkava, ali i kao pravoslavni svećenik Pismo je objavljeno na oikoumene.org, službenoj stranici Svjetskog vijeća Crkava. “Molim vas, podignite svoj glas i govorite u ime braće i sestara koji pate, od kojih su većina također vjerni članovi naše pravoslavne Crkve. (VN / D. P.)

 

Uvodnik

  • Duh Sveti nas potiče na promjenu i da potičemo promjene
    ”Pođimo u školu Duha Svetoga” – riječi su koje je papa Franjo izgovorio na misi održanoj na svetkovini Duhova u bazilici sv. Petra u Rimu. Riječi su to koje svi kršćani i ljudi dobre volje mogu čuti kao poziv kakav obnavlja želju da se odazovemo, da trajno iznova krećemo u školu. Stvarnost suvremenoga svijeta obilježena […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva