Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 04. 07. 2022.
Prijava

Preminuo koptski patrijarh Naguib

Autor: Ekumena

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti povodom smrti koptskog patrijarha kardinala Naguiba Antoniosa Naguiba u kojem je izrazio svoju blizinu u molitvi i žalosti cijeloj Koptskoj patrijarhalnoj Crkvi, objavio je Vatican News.

”Veritas – caritas”, bilo je geslo Njegova Blaženstva kardinala Antoniosa Naguiba, koptskog aleksandrijskog patrijarha emeritusa, koji je preminuo u Kairu u ponedjeljak, 28. ožujka, a kojega se papa Franjo spomenuo u brzojavu u kojemu izražava blizinu u molitvi i žalosti koja je pogodila cijelu patrijarhalnu Crkvu.

Papa je kardinala nazvao ”dragim bratom”, te istaknuo da je spomenuto geslo obilježilo kardinalov život, zbog njegove vjere i svećeničkoga zanosa koji su ga naveli da posveti pozornost formaciji svećenika i koju je učinio svojim glavnim prioritetom.

Papa je spomenuo velikodušne zauzetosti kardinala Naguiba na području razvoja i društvenoga služenja, osnivajući skupinu apostolata posvećenoga služenju najsiromašnijima i onima koji najviše trpe. Bio je primjer dobroga pastira u Crkvi – dodao je.

Valja istaknuti i doprinos koji je dao kao glavni izvjestitelj na posebnoj skupštini za Bliski istok Biskupske sinode. (VN / D. P.)

Uvodnik

  • Duh Sveti nas potiče na promjenu i da potičemo promjene
    ”Pođimo u školu Duha Svetoga” – riječi su koje je papa Franjo izgovorio na misi održanoj na svetkovini Duhova u bazilici sv. Petra u Rimu. Riječi su to koje svi kršćani i ljudi dobre volje mogu čuti kao poziv kakav obnavlja želju da se odazovemo, da trajno iznova krećemo u školu. Stvarnost suvremenoga svijeta obilježena […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva