Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava
Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić i patrijarh Porfirije u Beogradu

Patrijarh Porfirije primio vrhbosanskog nadbiskupa Tomu Vukšića

Autor: Ekumena / 14. 06. 2022.

U središtu patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu u utorak 14. lipnja susreli su se patrijarh Porfirije i vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić, ujedno i upravitelj vojnog ordinarijata u BiH izvijestile su Vrhbosanska nadbiskupija i Informativna služba patrijaršije.

Kako je priopćeno iz patrijaršije, tijekom srdačnog susreta patrijarh Porfirije ponovio je više puta do sada iskazani stav kako vjerski lideri moraju učiniti što je do njih, prije svega svojom vjerom u Boga i molitvom, kako bi svi ljudi živjeli u miru i međusobnom razumijevanju.

Dvojica sugovornika su se složila kako su izazovi s kojima se kršćani danas susreću širom svijeta veliki. Istaknuli su kako kršćani, bez obzira kojoj Crkvi pripadali, u svakodnevnim problemima trebaju biti potpora jedni drugima.

Uz patrijarha susretu je prisustvovao i episkop marčanski Sava, dok su u pratnji nadbiskupa Vukšića bili: đakon vlč. Josip Papak, beogradski dekan i župnik u Župi sv. Ante fra Ilija Alandžak te vlč. Mihael Sokol, tajnik beogradskog nadbiskupa.

Tijekom boravka u glavnom gradu Srbije vrhbosanski nadbiskup slavio je patronsku misu u crkvi Sv. Ante u ponedjeljak, 13. lipnja, a prije susreta s patrijarhom posjetio je i hram Sv. Save, izvijestila je Vrhbosanska nadbiskupija. (SPC.rs / IKA / D. P.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva