Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava
Patrijarh Porfirije, novi beogradski nadbiskup Ladislav Nemet, nadbiskup Stanislav Hočevar i episkop David (SPC)

Patrijarh Porfirija čestitao nadbiskupu Nemetu i zahvalio se nadbiskupu Hočevaru

Autor: Ekumena / 11. 11. 2022.

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije uputio je u ponedjeljak 7. studenoga čestitku mons. Ladislavu Nemetu, dosadašnjem zrenjaninskom biskupu, na njegovom imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom te pismo zahvalnosti umirovljenom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, objavljeno je na stranici Srpske Pravoslavne Crkve.

”U Vašem izboru mi prepoznajemo volјu zajedničkog nam Spasitelјa kojom nam se iznova daje mogućnost da naša bratska suradnja nastavi put započet i utvrđen zajedno s Vašim časnim prethodnicima, a to je put svjedočenja Kristova evanđelja, međusobne lјubavi i poštovanja u vremenima koja su teška i izazovna kako za naše Crkve, kao zajednice vjerujućih, tako i za svakog kršćanina ponaosob.

Budući da smo imali priliku upoznati Vas, uvjereni smo da će naša buduća suradnja biti na korist prije svega našim crkvenim zajednicama, ali i svim građanima Republike Srbije”, stoji u patrijarhovoj čestici novoimenovanom beogradskom nadbiskupu.

U pismu zahvalnosti umirovljenom beogradskom nadbiskupu Hočevaru srpski patrijarh je istaknuo: ”Dopustite, preuzvišeni gospodine nadbiskupe, da Vam zahvalim na našoj bratskoj suradnji koju smo imali s Vama kako na početku Našeg patrijaraškog službovanja tako i u razdoblju dok smo služili u manastiru Kovilјu i u Metropoliji zagrebačko-lјublјanskoj.

Zahvaljujemo Vam i za Vašu dobru volјu, srdačnost i otvorenost za svaki razgovor i zajedničko djelovanje tijekom cjelokupnog Vašeg dvadesetdvogodišnjeg života u Beogradu i služenja u Nadbiskupiji beogradskoj”. (SPC / IKA / D. P.)

 

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva