Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 21. 05. 2022.
Prijava
Foto: Pixabay

Papa: Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva

Autor: Ekumena / 02. 05. 2022.

Na početku mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, papa Franjo pozvao je vjernike i zajednice da svakog dana u svibnju mole krunicu za mir, posebno osvrćući misli na ukrajinski grad posvećen Mariji – Mariupolj.

“Obnavljam zahtjev da se postave sigurni humanitarni koridori za ljude zarobljene u čeličani toga grada. Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva, a posebno onih najslabijih, starijih i djece. Postoje čak i strašne vijesti o protjerivanju i deportaciji djece”, kazao je papa Franjo nakon molitve Kraljice neba i tijekom Angelusa s prisutnima na Trgu svetoga Petra.

“Dok svjedočimo sablasnom propadanju čovječanstva, pitam se, zajedno s toliko ojađenih ljudi, tražimo li uistinu mir”, dodao je, pitajući postoji li volja za izbjegavanjem kontinuirane vojne i verbalne eskalacije; činimo li sve što je moguće da oružje utihne.

“Molim vas, nemojte se predavati logici nasilja, perverznoj spirali oružja. Krenimo putem dijaloga i mira!”, apel je Pape, koji je pozvao prisutne na trenutak molitve na Trgu. (VN / D.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Mariupolj, Mir, Papa Franjo, Ukrajina

Uvodnik

  • Kršćani i vjernici, budimo ujedinjeni pred prijetnjama što vise nad svijetom!
    Gotovo da smo navikli vidjeti pripadnike religija tamo gdje se rađaju podijeljenosti i nasilja, gdje se govori s prezirom ili s osjećajem nadmoći o ljudima drugih uvjerenja i vjera, gdje se osuđuju drukčiji, gdje se pokušava utjecati na politiku u ime vlastitih interesa, gdje je zalaganje za socijalna pravdu, za najsiromašnije, marginalizirane i diskriminirane posljednja […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva