Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 30. 05. 2023.
Prijava
Foto: Pixabay

Papa: Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva

Autor: Ekumena / 02. 05. 2022.

Na početku mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, papa Franjo pozvao je vjernike i zajednice da svakog dana u svibnju mole krunicu za mir, posebno osvrćući misli na ukrajinski grad posvećen Mariji – Mariupolj.

“Obnavljam zahtjev da se postave sigurni humanitarni koridori za ljude zarobljene u čeličani toga grada. Patim i plačem misleći na patnju ukrajinskog stanovništva, a posebno onih najslabijih, starijih i djece. Postoje čak i strašne vijesti o protjerivanju i deportaciji djece”, kazao je papa Franjo nakon molitve Kraljice neba i tijekom Angelusa s prisutnima na Trgu svetoga Petra.

“Dok svjedočimo sablasnom propadanju čovječanstva, pitam se, zajedno s toliko ojađenih ljudi, tražimo li uistinu mir”, dodao je, pitajući postoji li volja za izbjegavanjem kontinuirane vojne i verbalne eskalacije; činimo li sve što je moguće da oružje utihne.

“Molim vas, nemojte se predavati logici nasilja, perverznoj spirali oružja. Krenimo putem dijaloga i mira!”, apel je Pape, koji je pozvao prisutne na trenutak molitve na Trgu. (VN / D.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Mariupolj, Mir, Papa Franjo, Ukrajina

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva