Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 17. 06. 2024.
Prijava
Foto: Pixabay

Papa Franjo, kazao je, radi na drugom dijelu enciklike Laudato si’

Autor: D. P. / 23. 08. 2023.

Nakon što je papa Franjo spomenuo u ponedjeljak 21. kolovoza na audijenciji s izaslanstvom odvjetnika iz država članica Vijeća Europe da radi na drugom dijelu enciklike Laudato si’, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je da će se drugi dio enciklike usredotočiti na aktualne klimatske krize, prenosi Vatican News.

Papa je u razgovoru s izaslanstvom odvjetnika iz država članica Vijeća Europe rekao da radi na drugom dijelu svoje enciklike Laudato si kako bi je ažurirao s osvrtom na aktualna pitanja. Papa je izrazio zahvalnost za predanost odvjetnika razvoju zakonskog okvira usmjerenog na zaštitu okoliša.

Nikada ne smijemo zaboraviti da mladi naraštaji imaju pravo od nas dobiti lijep i životan svijet, a to podrazumijeva predanu odgovornost prema stvorenome koje smo primili iz velikodušnih Božjih ruku, istaknuo je rimski biskup. Zahvaljujem na vašem doprinosu, istaknuo je.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni objasnio je da će se nova ažurirana verzija enciklike Laudato si posebno usredotočiti na najnovije ekstremne klimatske promjene i katastrofe koje pogađaju ljudski rod na svih pet kontinenata.

Laudato si’ druga je enciklika pape Franje. Objavljena je 18. lipnja 2015., a nosi datum 24. svibnja iste godine, na blagdan Duhova. (VN / IKA / D. P.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva