Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 19. 07. 2024.
Prijava

Papa Franjo i patrijarh Tawadros II. povodom 50. obljetnice povijesnog koptsko-katoličkog sporazuma

Autor: D. P.

Koptski pravoslavni patrijarh sudjelovat će na općoj audijenciji 10. svibnja. Sljedećeg dana slijedi trenutak zajedničke molitve s papom Franjom. U nedjelju, 14. svibnja, patrijarh Tawadros II. će slaviti euharistijsku liturgiju za koptske vjernike u bazilici svetog Ivana Lateranskog u Rimu

Patrijarh Tawadros II., papa Aleksandrije i poglavar Koptske pravoslavne Crkve, dolazi u utorak, 9. svibnja, u Rim u šestodnevni posjet. Patrijarh će 10. i 11. svibnja – kako stoji u Twitter objavi vatikanskoga Državnog tajništva – zajedno s papom Franjom obilježiti pedesetu obljetnicu povijesnog susreta njihovih prethodnika, svetog Pavla VI. i pape Shenoude III., koji se održao u svibnju 1973. godine.

Tom prigodom patrijarh Tawadros II. sudjelovat će na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 10. svibnja. U četvrtak, 11. svibnja, privatno će se susresti s papom Franjom, s kojim će imati trenutak zajedničke molitve. Potom slijedi odlazak u Dikasterij za promicanje jedinstva kršćana. Patrijarh će se također susresti s vjernicima koptske zajednice koji žive u Rimu, za koje će u nedjelju, 14. svibnja, slaviti euharistijsku liturgiju u papinskoj bazilici svetog Ivana Lateranskog u Rimu. (VN / D. P.)

 

 

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva