Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 05. 06. 2023.
Prijava
Ukrajinske izbjeglice u Moldaviji (Foto: Caritas internationalis)

Apostolska milostinjarnica prikuplja termoodjeću za Ukrajince

Autor: Ekumena / 07. 12. 2022.

Dikasterij za službu milosrđa pokrenuo je u ponedjeljak 5. prosinca akciju prikupljanja tople odjeće za ukrajinski narod pogođenom ratom i hladnoćom, prenosi Vatican News.

Cilj akcije je što prije, u roku od mjesec dana prikupiti termomajice, i poslati ih kamionom u Ukrajinu. Inicijativa proizlazi iz želje da se ublaže patnje stanovništva.

U priopćenju koje je potpisao apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski piše da ”ukrajinski narod živi u izvanrednim prilikama, povezanima, osim s ratom, s nedostatkom struje, plina i jakom zimskom hladnoćom”. Zato se ususret Božiću organizira prikupljanje muških, ženskih i dječjih termomajica, primjerice za skijanje, pogodnih za održavanje tjelesne temperature.

”Apostolska milostinjarnica se već puni; svatko tko želi može se pridružiti ovoj inicijativi kupnjom i donošenjem/dostavom majica izravno u ovaj Dikasterij u roku od mjesec dana”, piše u priopćenju.

Dobrotvorni ured nalazi se unutar Vatikana, blizu ulaza u crkvu sv. Ane. Adresa je: Dicastero per il Servizio della Carità, Cortile Sant’Egidio, 00120 Città del Vaticano. (VN / IKA / D. P.)

 

 

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva