Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 30. 05. 2023.
Prijava
2. ožujka - Post za mir u Ukrajini

Vjernici i nevjernici: 2. ožujka postimo za mir u Ukrajini

Autor: Ekumena / 23. 02. 2022.

U apelu na redovitoj općoj audijenciji srijedom, 23. veljače Papa je izrazio duboku zabrinutost zbog porasta napetosti u Ukrajini te pozvao sve da se na Čistu srijedu uključe u Dan posta za mir.

“Silno sam ožalošćen zbog pogoršanja situacije u Ukrajini. Unatoč diplomatskim naporima učinjenim posljednjih tjedana situacija je sve alarmantnija.

Poput mene, mnogi ljudi u cijelome svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost. I ovaj puta je mir sviju ugrožen parcijalnim interesima.

Apeliram na sve one u čijim je rukama politička odgovornost, da izvrše ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, jer Bog je Bog mira, a ne rata; On je Otac sviju, ne samo nekih, On želi da budemo braća, a ne neprijatelji jedni drugima.

Molim sve uključene strane da se suzdrže od svakog djelovanja koje će izazvati daljnja trpljenja stanovništava, destabilizirati suživot među narodima i kršiti međunarodno pravo.

Želim sada uputiti apel svima, vjernicima i nevjernicima. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da im 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta za mir.

Potičem napose vjernike da se toga dana snažno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata!”, rekao je Papa u svom apelu. (VN / IKA)

 

 

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Čista srijeda, Mir, post, Ukrajina

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva