Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 28. 05. 2024.
Prijava

Vjernici i nevjernici: 2. ožujka postimo za mir u Ukrajini

Autor: Ekumena

U apelu na redovitoj općoj audijenciji srijedom, 23. veljače Papa je izrazio duboku zabrinutost zbog porasta napetosti u Ukrajini te pozvao sve da se na Čistu srijedu uključe u Dan posta za mir.

“Silno sam ožalošćen zbog pogoršanja situacije u Ukrajini. Unatoč diplomatskim naporima učinjenim posljednjih tjedana situacija je sve alarmantnija.

Poput mene, mnogi ljudi u cijelome svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost. I ovaj puta je mir sviju ugrožen parcijalnim interesima.

Apeliram na sve one u čijim je rukama politička odgovornost, da izvrše ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, jer Bog je Bog mira, a ne rata; On je Otac sviju, ne samo nekih, On želi da budemo braća, a ne neprijatelji jedni drugima.

Molim sve uključene strane da se suzdrže od svakog djelovanja koje će izazvati daljnja trpljenja stanovništava, destabilizirati suživot među narodima i kršiti međunarodno pravo.

Želim sada uputiti apel svima, vjernicima i nevjernicima. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da im 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta za mir.

Potičem napose vjernike da se toga dana snažno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata!”, rekao je Papa u svom apelu. (VN / IKA)

 

 

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Čista srijeda, Mir, post, Ukrajina

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva