Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 03. 07. 2022.
Prijava
Spomenik migrantima i izbjeglicama u Vatikanu

Valja promicati prinos izbjeglica i migranata cjelovitom razvoju društava

Autor: Ekumena / 22. 02. 2022.

”Graditi budućnost sa seliocima i izbjeglicama“, naslov je koji je papa Franjo izabrao za svoju godišnju poruku povodom 108. svjetskog dana selilaca i izbjeglica koji će se slaviti u nedjelju, 25. rujna 2022. godine.

Tom temom – kako stoji u priopćenju Odjela za selioce i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice – Papa želi istaknuti zauzimanje na koje smo svi pozvani kako bismo, ne isključujući nikoga, izgradili budućnost koja odgovara Božjem naumu.

”Graditi s” znači priznati i promicati prinos selilaca i izbjeglica u izgradnji budućnosti jer će se – kako stoji u priopćenju – samo tako moći izgraditi svijet koji će jamčiti uvjete za cjeloviti razvoj svih.

Poruka pape Franje bit će podijeljena u šest podtema te produbiti poznavanje nekih bitnih sastavnica prinosa selilaca i izbjeglica – stvarnoga i potencijalnoga – društvenom, gospodarskom, kulturnom i duhovnom rastu društava i crkvenih zajednica.

Kao potpora u pripremi proslave toga dana, Odjel za selioce i izbjeglice krajem ožujka će pokrenuti komunikacijsku kampanju u svrhu potpore primjerenom razumijevanju temā i podtemā Papine poruke putem multimedijskih pomagala, informativnoga materijala i teoloških promišljanja. (VN / D. P.)

Uvodnik

  • Duh Sveti nas potiče na promjenu i da potičemo promjene
    ”Pođimo u školu Duha Svetoga” – riječi su koje je papa Franjo izgovorio na misi održanoj na svetkovini Duhova u bazilici sv. Petra u Rimu. Riječi su to koje svi kršćani i ljudi dobre volje mogu čuti kao poziv kakav obnavlja želju da se odazovemo, da trajno iznova krećemo u školu. Stvarnost suvremenoga svijeta obilježena […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva