Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 16. 04. 2024.
Prijava

Valja promicati prinos izbjeglica i migranata cjelovitom razvoju društava

Autor: Ekumena

”Graditi budućnost sa seliocima i izbjeglicama“, naslov je koji je papa Franjo izabrao za svoju godišnju poruku povodom 108. svjetskog dana selilaca i izbjeglica koji će se slaviti u nedjelju, 25. rujna 2022. godine.

Tom temom – kako stoji u priopćenju Odjela za selioce i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice – Papa želi istaknuti zauzimanje na koje smo svi pozvani kako bismo, ne isključujući nikoga, izgradili budućnost koja odgovara Božjem naumu.

”Graditi s” znači priznati i promicati prinos selilaca i izbjeglica u izgradnji budućnosti jer će se – kako stoji u priopćenju – samo tako moći izgraditi svijet koji će jamčiti uvjete za cjeloviti razvoj svih.

Poruka pape Franje bit će podijeljena u šest podtema te produbiti poznavanje nekih bitnih sastavnica prinosa selilaca i izbjeglica – stvarnoga i potencijalnoga – društvenom, gospodarskom, kulturnom i duhovnom rastu društava i crkvenih zajednica.

Kao potpora u pripremi proslave toga dana, Odjel za selioce i izbjeglice krajem ožujka će pokrenuti komunikacijsku kampanju u svrhu potpore primjerenom razumijevanju temā i podtemā Papine poruke putem multimedijskih pomagala, informativnoga materijala i teoloških promišljanja. (VN / D. P.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva