Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava
Okupljanje mladih u Zagrebu (Foto: JRS)

Susreti mladih u Zagrebu u organizaciji JRS-a

Autor: D. P. / 27. 09. 2023.

S početkom školske godine, Isusovačka služba za izbjeglice nastavlja sa susretima za mlade različitih dobnih skupina i nacionalnosti

Jednom mjesečno organizira zajednički susret za mlade koji su dosad uključivali međusobno upoznavanje i interkulturalni dijalog, druženje uz pjesmu, posjete raznim kulturnim ustanovama grada Zagreba te zajedničko ljetovanje tijekom ljetnih mjeseci.

Ovoga puta, kulturni medijatori JRS-a okupili su dvadesetak mladih iz Sirije, Iraka i Ukrajine te su organizirali zajedničko razgledavanje povijesne jezgre grada Zagreba.

Cilj ovog zajedničkog susreta bilo je upoznavanje s hrvatskom kulturom i sa znamenitostima grada u kojem žive.

Krenuli su od Trga kralja Tomislava, zastali su kod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti gdje su dobili više informacija o našim nobelovcima, Ružički i Prelogu, ali i pokazali vlastito znanje. Za kraj su prošetali Strossmayerovim šetalištem i pješice se zaputili do Branimirovog centra gdje su ih dočekala udobna sjedala i kokice za uživanje u filmskoj čaroliji.

Tako su ovo zajedničko popodnevno druženje zaključili kinom gdje su se mladi jednoglasno odlučili za pustolovni film primjeren njihovim interesima. Malo je reći da su bili uzbuđeni i dirnuti filmskom pričom te bi sigurno još vremena posvetili razmjenjivanju dojmova da kiša nije ubrzala njihov povratak kući. (JRS / VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Regija
Oznake: JRS, mladi, Pravednost, Zagreb

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva