Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava
Regionalni susret u Sarajevu (Foto: JRS Hrvatska)

Sastanak regionalnih ureda JRS-a Jugoistočne Europe

Autor: Ekumena / 06. 07. 2022.

27. i 28. lipnja, u Sarajevu održan je sastanak regionalnih ureda Isusovačke službe za izbjeglice (JRS-a) jugoistoka Europe. Iza kratice IPA-3D stoji naziv ”Iskustvo, Promjena, Akcija – Edukacija timova za integraciju u Bosni i Hercegovini i Srbiji”. Riječ je o jednogodišnjem projektu koji u Hrvatskoj JRS provodi od početka rujna 2021. godine, u svom prvom partnerstvu s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Projekt IPA -3D ima za cilj razmjenu znanja i iskustava djelatnika i volontera regionalnih ureda JRS-a u svrhu unaprjeđivanja usluga integracija raseljenih osoba. Partnerske organizacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine već nekoliko godina djeluju na području izbjeglištva i migracija u tim zemljama te su svjesni problema s kojima se izbjeglice i migranti susreću.

Projekt ulazi u svoju završnicu te je, u skladu s projektnim planom, okupljeni predstavnici ureda JRS-a BiH, Srbije i Hrvatske podijelili su svoja znanja, izazove svakodnevnog rada s migrantima i tražiteljima azila te dogovorili posljednju fazu provedbe projekta, koja će za ishod imati objavu publikacije i online okrugli stol.

Taj projekt pokazao se kao vrlo važan korak u osnaživanju i povezivanju rada i usluga Isusovačke službe za izbjeglice, koja danas djeluje u 57 zemalja svijeta gdje prati, služi i zagovara milijune prisilno raseljenih osoba. (JRS / VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Regija
Oznake: IPA-3D, JRS, Pravednost, Sarajevo

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva