Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 28. 11. 2022.
Prijava
Regionalni susret u Sarajevu (Foto: JRS Hrvatska)

Sastanak regionalnih ureda JRS-a Jugoistočne Europe

Autor: Ekumena / 06. 07. 2022.

27. i 28. lipnja, u Sarajevu održan je sastanak regionalnih ureda Isusovačke službe za izbjeglice (JRS-a) jugoistoka Europe. Iza kratice IPA-3D stoji naziv ”Iskustvo, Promjena, Akcija – Edukacija timova za integraciju u Bosni i Hercegovini i Srbiji”. Riječ je o jednogodišnjem projektu koji u Hrvatskoj JRS provodi od početka rujna 2021. godine, u svom prvom partnerstvu s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Projekt IPA -3D ima za cilj razmjenu znanja i iskustava djelatnika i volontera regionalnih ureda JRS-a u svrhu unaprjeđivanja usluga integracija raseljenih osoba. Partnerske organizacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine već nekoliko godina djeluju na području izbjeglištva i migracija u tim zemljama te su svjesni problema s kojima se izbjeglice i migranti susreću.

Projekt ulazi u svoju završnicu te je, u skladu s projektnim planom, okupljeni predstavnici ureda JRS-a BiH, Srbije i Hrvatske podijelili su svoja znanja, izazove svakodnevnog rada s migrantima i tražiteljima azila te dogovorili posljednju fazu provedbe projekta, koja će za ishod imati objavu publikacije i online okrugli stol.

Taj projekt pokazao se kao vrlo važan korak u osnaživanju i povezivanju rada i usluga Isusovačke službe za izbjeglice, koja danas djeluje u 57 zemalja svijeta gdje prati, služi i zagovara milijune prisilno raseljenih osoba. (JRS / VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Regija
Oznake: IPA-3D, JRS, Pravednost, Sarajevo

Uvodnik

  • U potrazi za pravoslavnim Titom, Naserom i Nehruom
    Prateći moskovsko-carigradske posredne i otvorene sukobe počele su mi se po glavi motati ideje poput angažiranja posrednika ili čak crkvene inačice mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. Posrednici bi mogli biti, primjerice, teolozi koji su čak doktorirali na grčkim učilištima, a visoko kotiraju u Moskvi. Takvih je vladika do invazije koronavirusa bilo i u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva