Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 01. 07. 2022.
Prijava

Pokrenut portal Ekumena.org: Nesumnjiv znak i imperativ vremena

Autor: Ekumena / 31. 12. 2021.

Prepoznajući ekumenski pokret kao nesumnjiv znak i imperativ vremena, okupljeni i ujedinjeni zajedničkom vizijom izgradnje i promicanja pouzdanih i trajnih struktura za obnovu povjerenja, prihvaćanja međusobnih razlika i stvarnoga zajedništva među ljudima, pokretači mrežnoga portala ekumena.org, samostalnog, nestranačkog i neovisnog medijskog i društvenog projekta, ustanovili su 27. listopada 2021. Uredničko vijeće Portala u sastavu: Drago Pilsel kao glavni i odgovorni urednik, Jadranka Brnčić kao zamjenica glavnog urednika, Entoni Šeperić kao pomoćnik glavnog urednika i Claudia Keller-Pilsel kao izvršna urednica i odredili da bude pušten u javnost u prvim sekundama Nove, 2022. godine na Međunarodni dan mira.

Bračni par Claudia Keller-Pilsel i Drago Pilsel su došli do ideje da se takav portal pokrene, dali mu ime, registrirali glavnu i pomoćnu domenu te, preko Udruge Europress, zakupili hosting. Potom su pozvali Entonija Šeperića da se pridruži projektu i on je dao rješenje za logo portala, zajedničkim snagama i u suradnji s Krešimirom Kovačem (Internetsko novinarstvo d.o.o.) je dogovoren izgled naslovnice i sadržaj rubrika i u tom je procesu u osnivačku skupinu kao suradnica u projektu pozvana i Jadranka Brnčić.

Cilj portala ekumena.org je izvještavati o svjetskim, regionalnim i lokalnim ekumenskim zbivanjima i događajima iz kršćanskog gledišta i nadahnuća.

Cilj i misija portala opisani su i pojašnjeni u zasebnom dokumentu koji se može pročitati na zaglavlju portala pod ”O nama”.

Pokretači ovog regionalnog portala i utemeljitelji njegovog Uredničkog vijeća obvezuju se da će uređivačku politiku i sve druge poslove vezane uz rad i razvoj projekta voditi u skladu sa zakonima i odgovarajućim propisima Republike Hrvatske te u ”Duhu Asiza” – bratski/sestrinski i sporazumno zbog čega su izjavu u pokretanju portala ne slučajno potpisali na obljetnicu Molitvenog susreta za mir u Asizu gdje je svjetskim vjerskim predstavnicima domaćin bio papa Ivan Pavao II. (E.)

Objavljeno u: Kultura, Uvodnik
Oznake:

Uvodnik

  • Duh Sveti nas potiče na promjenu i da potičemo promjene
    ”Pođimo u školu Duha Svetoga” – riječi su koje je papa Franjo izgovorio na misi održanoj na svetkovini Duhova u bazilici sv. Petra u Rimu. Riječi su to koje svi kršćani i ljudi dobre volje mogu čuti kao poziv kakav obnavlja želju da se odazovemo, da trajno iznova krećemo u školu. Stvarnost suvremenoga svijeta obilježena […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva