Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 28. 11. 2022.
Prijava

Pokrenut portal Ekumena.org: Nesumnjiv znak i imperativ vremena

Autor: Ekumena / 31. 12. 2021.

Prepoznajući ekumenski pokret kao nesumnjiv znak i imperativ vremena, okupljeni i ujedinjeni zajedničkom vizijom izgradnje i promicanja pouzdanih i trajnih struktura za obnovu povjerenja, prihvaćanja međusobnih razlika i stvarnoga zajedništva među ljudima, pokretači mrežnoga portala ekumena.org, samostalnog, nestranačkog i neovisnog medijskog i društvenog projekta, ustanovili su 27. listopada 2021. Uredničko vijeće Portala u sastavu: Drago Pilsel kao glavni i odgovorni urednik, Jadranka Brnčić kao zamjenica glavnog urednika, Entoni Šeperić kao pomoćnik glavnog urednika i Claudia Keller-Pilsel kao izvršna urednica i odredili da bude pušten u javnost u prvim sekundama Nove, 2022. godine na Međunarodni dan mira.

Bračni par Claudia Keller-Pilsel i Drago Pilsel su došli do ideje da se takav portal pokrene, dali mu ime, registrirali glavnu i pomoćnu domenu te, preko Udruge Europress, zakupili hosting. Potom su pozvali Entonija Šeperića da se pridruži projektu i on je dao rješenje za logo portala, zajedničkim snagama i u suradnji s Krešimirom Kovačem (Internetsko novinarstvo d.o.o.) je dogovoren izgled naslovnice i sadržaj rubrika i u tom je procesu u osnivačku skupinu kao suradnica u projektu pozvana i Jadranka Brnčić.

Cilj portala ekumena.org je izvještavati o svjetskim, regionalnim i lokalnim ekumenskim zbivanjima i događajima iz kršćanskog gledišta i nadahnuća.

Cilj i misija portala opisani su i pojašnjeni u zasebnom dokumentu koji se može pročitati na zaglavlju portala pod ”O nama”.

Pokretači ovog regionalnog portala i utemeljitelji njegovog Uredničkog vijeća obvezuju se da će uređivačku politiku i sve druge poslove vezane uz rad i razvoj projekta voditi u skladu sa zakonima i odgovarajućim propisima Republike Hrvatske te u ”Duhu Asiza” – bratski/sestrinski i sporazumno zbog čega su izjavu u pokretanju portala ne slučajno potpisali na obljetnicu Molitvenog susreta za mir u Asizu gdje je svjetskim vjerskim predstavnicima domaćin bio papa Ivan Pavao II. (E.)

Objavljeno u: Kultura, Uvodnik
Oznake:

Uvodnik

  • U potrazi za pravoslavnim Titom, Naserom i Nehruom
    Prateći moskovsko-carigradske posredne i otvorene sukobe počele su mi se po glavi motati ideje poput angažiranja posrednika ili čak crkvene inačice mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. Posrednici bi mogli biti, primjerice, teolozi koji su čak doktorirali na grčkim učilištima, a visoko kotiraju u Moskvi. Takvih je vladika do invazije koronavirusa bilo i u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva