Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 25. 06. 2024.
Prijava

Katastrofalne posljedice nakon poplava u Ekvadoru

Autor: Ekumena

U brzojavu koji je poslao nadbiskupu glavnoga ekvadorskog grada, Alfredu Joséu Espinozi Mateusu, papa Franjo ističe da moli za žrtve i za preživjele, koje je 31. siječnja pogodila ogromna lavina blata koje je u nevremenu palo s vulkana pokraj grada.

Snažna oluja, obronak vulkana Pichincha koji se ruši i pada niz jarugu, masa vode, kamenje i blato koje pogađa dva naseljena područja, odnoseći sve sa sobom i ostavljajući iza sebe smrt. Stanovnici tih područja glavnoga ekvadorskog grada Quita neće zaboraviti 31. siječnja. Bilanca je te katastrofe 27 mrtvih i više od 50 ranjenih; desetak srušenih kuća i mnogo više oštećenih, te stotine ljudi bez krova nad glavom ili nestalih.

Papa Franjo je, kako su izvijestili biskupi te latinskoameričke zemlje, poslao brzojav, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, u kojemu izražava žalost zbog katastrofe i zbog brojnih žrtava.

Nadbiskupu Quita, Alfredu Joséu Espinozi Mateusu, papa Franjo je iskazao “duboku žalost” zbog prirodnih nesreća koje pogađaju taj voljeni narod i koje su prouzročile tolike žrtve i materijalnu štetu. Izrazio je, osim toga, duhovnu blizinu obiteljima žrtava, kao i ohrabrenje onima koji se – kako stoji u brzojavu – zauzimaju u mukotrpnom procesu obnove razorenih područja. (VN / D. P.)

Objavljeno u: Ekologija, Svijet
Oznake: Ekologija, Ekvador, Papa Franjo, poplave

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva