Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 28. 09. 2023.
Prijava

Papina pomoć stradalima na Filipinima i migrantima na granici Poljske i Bjelorusije

Autor: Ekumena

Papa Franjo odlučio je poslati novčane priloge u iznosu od 100 tisuća eura pogođenom stanovništvu na Filipinima uslijed razornog tajfuna Rai, te isto toliko za pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije.

Prema procjenama Ujedinjenih naroda nakon razornog tajfuna Rai koji je pogodio arhipelag krajem prošle godine pogođeno je oko 8 milijuna ljudi u 11 regija te je nastala značajna materijalna šteta na Filipinima. Papa Franjo je poslao pomoć posredstvom Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, objavio je sam dikasterij u priopćenju a prenosi Vatican News.

U suradnji s Apostolskom nuncijaturom na Filipinima, iznos će biti usmjeren lokalnoj Crkvi i namijenjen biskupijama koje su najviše pogođene kako bi se upotrijebio za pomoćne radove.

Neposredan je to izraz Papine duhovne blizine i očinskog ohrabrenja pogođenim ljudima i područjima. Papa se posebno spomenuo pogođenih nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja 19. prosinca 2021.

Franjo je isto tako odlučio poslati novčanu pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije, kao i Caritasu Poljska za rješavanje izvanrednog stanja s migracijama na granici, objavio je dikasterij. (VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Svijet
Oznake: Filipini, migranti, Papa Franjo

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva