Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava

Papina pomoć stradalima na Filipinima i migrantima na granici Poljske i Bjelorusije

Autor: Ekumena

Papa Franjo odlučio je poslati novčane priloge u iznosu od 100 tisuća eura pogođenom stanovništvu na Filipinima uslijed razornog tajfuna Rai, te isto toliko za pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije.

Prema procjenama Ujedinjenih naroda nakon razornog tajfuna Rai koji je pogodio arhipelag krajem prošle godine pogođeno je oko 8 milijuna ljudi u 11 regija te je nastala značajna materijalna šteta na Filipinima. Papa Franjo je poslao pomoć posredstvom Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, objavio je sam dikasterij u priopćenju a prenosi Vatican News.

U suradnji s Apostolskom nuncijaturom na Filipinima, iznos će biti usmjeren lokalnoj Crkvi i namijenjen biskupijama koje su najviše pogođene kako bi se upotrijebio za pomoćne radove.

Neposredan je to izraz Papine duhovne blizine i očinskog ohrabrenja pogođenim ljudima i područjima. Papa se posebno spomenuo pogođenih nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja 19. prosinca 2021.

Franjo je isto tako odlučio poslati novčanu pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije, kao i Caritasu Poljska za rješavanje izvanrednog stanja s migracijama na granici, objavio je dikasterij. (VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Svijet
Oznake: Filipini, migranti, Papa Franjo

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva