Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 07. 12. 2022.
Prijava

Papina pomoć stradalima na Filipinima i migrantima na granici Poljske i Bjelorusije

Autor: Ekumena / 18. 01. 2022.

Papa Franjo odlučio je poslati novčane priloge u iznosu od 100 tisuća eura pogođenom stanovništvu na Filipinima uslijed razornog tajfuna Rai, te isto toliko za pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije.

Prema procjenama Ujedinjenih naroda nakon razornog tajfuna Rai koji je pogodio arhipelag krajem prošle godine pogođeno je oko 8 milijuna ljudi u 11 regija te je nastala značajna materijalna šteta na Filipinima. Papa Franjo je poslao pomoć posredstvom Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, objavio je sam dikasterij u priopćenju a prenosi Vatican News.

U suradnji s Apostolskom nuncijaturom na Filipinima, iznos će biti usmjeren lokalnoj Crkvi i namijenjen biskupijama koje su najviše pogođene kako bi se upotrijebio za pomoćne radove.

Neposredan je to izraz Papine duhovne blizine i očinskog ohrabrenja pogođenim ljudima i područjima. Papa se posebno spomenuo pogođenih nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja 19. prosinca 2021.

Franjo je isto tako odlučio poslati novčanu pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije, kao i Caritasu Poljska za rješavanje izvanrednog stanja s migracijama na granici, objavio je dikasterij. (VN / D. P.)

Objavljeno u: Pravednost, Svijet
Oznake: Filipini, migranti, Papa Franjo

Uvodnik

  • U potrazi za pravoslavnim Titom, Naserom i Nehruom
    Prateći moskovsko-carigradske posredne i otvorene sukobe počele su mi se po glavi motati ideje poput angažiranja posrednika ili čak crkvene inačice mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. Posrednici bi mogli biti, primjerice, teolozi koji su čak doktorirali na grčkim učilištima, a visoko kotiraju u Moskvi. Takvih je vladika do invazije koronavirusa bilo i u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva