Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 27. 09. 2023.
Prijava
Nadbiskup Tomo Vukšić i mitropolit Hrizostom (Foto arhiva: KTA)

Nadbiskupi čestitali Božić pravoslavnim vjernicma

Autor: M. M. / 06. 01. 2023.

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju (koji je i administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske), a vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu (Jeviću).

Kardinal Bozanić zahvaljuje na čestitci poglavara SPC-a te “Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima” čestita svetkovinu Rođenja Gospodinova i želi blagoslovljenu novu godinu.

Kako je u četvrtak objavila Zagrebačka nadbiskupija, nadbiskup Bozanić je poručio: 

Slavimo otajstvo Božje poniznosti, Radosnu vijest da nam je – radi našega spasenja – svoju konačnu objavu Bog predao u svome Sinu, rođenom među nama u tijelu našega tijela.

Radujemo se neizrecivoj Ljubavi koja je dovela do čudesnoga Dara u betlehemskoj noći, obasjanoj svjetlom nebeske blizine.

Živimo snagom Božjega milosrđa u kojemu nitko nije isključen, nitko premalen, nitko osamljen. Gospodin je došao u naše živote da bi služio našoj radosti, miru i nadi.

Zahvaljujemo za nebesko kraljevstvo među nama.”

Također 5. siječnja, Vrhbosanska nadbiskupija objavila je da je nadbiskup Tomo Vukšić u povodu Božića prema julijanskom kalendaru uputio čestitke mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i stalim episkopima u BiH.

Vrhbosanski nadbiskup zaželio je njima, svim svećenicima, monaštvu i vjernicima njihovih eparhija sretan Božić i blagoslovljenu cijelu 2023. godinu.

Nadbiskup Vukšić čestitke je uputio i predstavnicima civilne vlasti pravoslavne vjeroispovijesti. Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata, čestitao je dužnosnicima pravoslavne vjere u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama. (M. M.)

 

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva