Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 23. 07. 2024.
Prijava
Nadbiskup Tomo Vukšić i mitropolit Hrizostom (Foto arhiva: KTA)

Nadbiskupi čestitali Božić pravoslavnim vjernicma

Autor: M. M. / 06. 01. 2023.

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju (koji je i administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske), a vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu (Jeviću).

Kardinal Bozanić zahvaljuje na čestitci poglavara SPC-a te “Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima” čestita svetkovinu Rođenja Gospodinova i želi blagoslovljenu novu godinu.

Kako je u četvrtak objavila Zagrebačka nadbiskupija, nadbiskup Bozanić je poručio: 

Slavimo otajstvo Božje poniznosti, Radosnu vijest da nam je – radi našega spasenja – svoju konačnu objavu Bog predao u svome Sinu, rođenom među nama u tijelu našega tijela.

Radujemo se neizrecivoj Ljubavi koja je dovela do čudesnoga Dara u betlehemskoj noći, obasjanoj svjetlom nebeske blizine.

Živimo snagom Božjega milosrđa u kojemu nitko nije isključen, nitko premalen, nitko osamljen. Gospodin je došao u naše živote da bi služio našoj radosti, miru i nadi.

Zahvaljujemo za nebesko kraljevstvo među nama.”

Također 5. siječnja, Vrhbosanska nadbiskupija objavila je da je nadbiskup Tomo Vukšić u povodu Božića prema julijanskom kalendaru uputio čestitke mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i stalim episkopima u BiH.

Vrhbosanski nadbiskup zaželio je njima, svim svećenicima, monaštvu i vjernicima njihovih eparhija sretan Božić i blagoslovljenu cijelu 2023. godinu.

Nadbiskup Vukšić čestitke je uputio i predstavnicima civilne vlasti pravoslavne vjeroispovijesti. Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata, čestitao je dužnosnicima pravoslavne vjere u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama. (M. M.)

 

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva