Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 02. 06. 2023.
Prijava
Dražen Kutleša posjetio svećenike u domu na Kaptolu (Foto: Tiskokvni ured ZG nadbiskupije)

Nadbiskup Kutleša pohodio svećenike u Svećeničkom domu sv. Josipa na Kaptolu

Autor: D. P. / 25. 04. 2023.

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša pohodio je u ponedjeljak 24. travnja svećenike u Svećeničkom domu sv. Josipa na zagrebačkom Kaptolu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Upravitelj Svećeničkog doma mons. Juraj Jerneić dočekao je nadbiskupa, koji je potom pozdravio svećenike koji borave u domu.

Poseban pozdrav uputio je umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, a prigodni pozdravni govor uputio je i mons. Jerneić koji je nadbiskupa Kutlešu upoznao s poviješću i radom Svećeničkog doma. Istaknuo je kako dom danas ima 43 korisnika i 28 zaposlenih, a radi se i na uređenju novih soba. Također, uslugu prehrane pruža za još 30-ak korisnika: svećenika, profesora, kanonika, prebendara i zaposlenika Nadbiskupskog duhovnog stola.

Na kraju susreta nadbiskup Kutleša zahvalio je svima i kazao kako će dolaziti u dom kad god bude potrebno. (TUZG / IKA / D. P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva