Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 29. 09. 2023.
Prijava

Muslimani Hrvatske spremni pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Autor: Ekumena

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, muftija dr. Aziz ef. Hasanović razgovarao je telefonskim putem s
ukrajinskim muftijom šejhom dr. Ahmedom Tamimom koji ga je upoznao sa stanjem u glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Muftija Tamim je rekao da su organizirani oko pružanja pomoći izbjeglicama i potrebitima. Pružaju pomoć za oko 400 najugroženijih s tendencijom rasta broja. Kako je istaknuo muftija Tamim, u Islamski centar u Kijevu dolaze svi bez obzira na bilo koju odrednicu te da su uz svoj narod.

Istaknuo je zajedništvo u ovim vremenima velikog iskušenja kroz koje prolaze svi građani, kako u Kijevu tako i u drugim mjestima u Ukrajini.

Muftija Hasanović je izrazio svoju podršku naporima da se pomogne ljudima u potrebi te je istaknuo spremnost i Islamske zajednice u Hrvatskoj za pružanje pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.

Također, muftija je izrazio nadu da će se uspjeti naći rješenje u najkraćem roku kako bi se spriječilo daljnje stradanje nedužnih ljudi i razaranje zemlje.

Muftija je uputio izraze sućuti veleposlaniku Ukrajine u Hrvatskoj Nj. E. g. Vasylu Kyrylychu kao i podršku te je ponudio pomoć u zbrinjavanju izbjeglica u okviru mogućnosti Zajednice. (D. P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva