Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 19. 07. 2024.
Prijava
Image by Christine Schmidt from Pixabay

Kršćanske zajednice u Svetoj zemlji pozivaju na okončanje nasilja za Božić

Autor: D. P. / 22. 12. 2023.

Čelnici kršćanskih zajednica u Svetoj zemlji osudili su svako nasilje i pozvali na okončanje sukoba u poruci vjernicima na cijelome svijetu objavljenoj u četvrtak 21. prosinca u Jeruzalemu.

Katolički, pravoslavni, armenski, koptski, sirski, anglikanski i protestantski pastiri u Svetoj zemlji u tradicionalnoj božićnoj poruci naglasili su da rat već dva i pol mjeseca nanosi nezamislivu bol milijunima ljudi, prenosi KNA.

Rat je donio bijedu i neutješnu tugu bezbrojnim obiteljima u cijelome području, što je izazvalo suosjećajni strah u svim dijelovima svijeta, napisali su u poruci, dodajući kako se usred tih okolnosti nada čini udaljenom, čak nedostižnom.

“Ali naš Gospodin sam je rođen u takav svijet, kako bi nam dao nadu”, dodaje se u poruci. Situacija prije 2000 godina nije daleko od današnje, podsjećaju kršćanski pastiri. Tada su Marija i Josip imali poteškoća pronaći mjesto za rođenje svoga sina. I tada je bilo umorstava djece i vojnog zaposjedanja, a Sveta Obitelj morala je pobjeći, navode u usporedbi s biblijskim kontekstom.

“Naočigled nema drugog razloga za slavlje osim jedino rođenja Gospodina Isusa”, piše u poruci, uz podsjećanje kako se usred te teške situacije ukazao anđeo i navijestio božansku vijest nade, radosti i mira. (KNA / IKA / D. P.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Božić, Mir, Sveta zemlja

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva