Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 17. 06. 2024.
Prijava
Kardinal Zuppi se u Moskvi susreo s patrijarhom Kirillom (Foto: Vatican Media)

Kardinal Zuppi u Moskvi s patrijarhom Kirillom kako bi otvorio putove mira

Autor: D. P. / 30. 06. 2023.

Posjet u svrhu utvrđivanja humanitarnih inicijativa koje mogu otvoriti putove za postizanje mira, tim je riječima Sveta Stolica u posebnom priopćenju u petak 30. lipnja opisala putovanje kardinala Mattea Zuppija, izaslanika Svetoga Oca, u Moskvu od 28. do 30. lipnja, čiji će rezultati biti predočeni papi Franji u vidu budućih koraka koje valja poduzeti na humanitarnoj razini, kao i u traženju putova za mir.

Tijekom kratkoga posjeta crkvi svetoga Nikole pri Galeriji Tretjakov, kardinal Zuppi se zadržao u molitvi pred ikonom Gospe Vladimirske, kojoj je povjerio svoju misiju. Papin izaslanik imao je i plodonosan susret s Kirilom, patrijarhom Moskve i cijele Rusije, kojemu je prenio pozdrave Svetoga Oca, i s kojim se također zadržao u razgovoru o humanitarnim inicijativama koje mogu olakšati mirno rješenje.

Kardinal se susreo i s članovima Konferencije katoličkih biskupa Rusije, s kojima je, zajedno s velikim brojem svećenika i u nazočnosti veleposlanikā i predstavnikā Ministarstva vanjskih poslova, predvodio svečanu koncelebraciju u katedrali Majke Božje u Moskvi. To je bila prilika da katoličkoj zajednici prenese blizinu, spomen i molitvu Svetoga Oca, stoji u priopćenju Svete Stolice.

U priopćenju se navode susreti koje je imao kardinal, poput onoga s Jurijem Ušakovim, pomoćnikom Predsjednika Ruske Federacije za vanjsku politiku, te s Marijom Lvovom-Belovom, povjerenicom Predsjednika Ruske Federacije za prava djece. Tijekom razgovora snažno je istaknut humanitarni vid inicijative, kao i potreba da se postigne toliko željeni mir, stoji u priopćenju. (VN / IKA / D. P.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva