Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 16. 04. 2024.
Prijava

Kardinal Parolin: Tko ima sudbinu svijeta u ruci neka nas poštedi ratnih strahota

Autor: Ekumena

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, je nakon današnjeg ruskog napada na Ukrajinu poručio: Još ima vremena za dobru volju i pregovore.

Kriza u Ukrajini prerasla je u otvoreni sukob. Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin putem vatikanskih je medija dao izjavu koju prenosimo u cijelosti:

“Suočeni s današnjim razvojem krize u Ukrajini, riječi koje je Sveti Otac Franjo jučer izrekao na kraju opće audijencije još su jasnije i srčanije istaknute.

Papa je spomenuo “veliku bol”, “tjeskobu i zabrinutost”. Pozvao je sve uključene strane da se “suzdrže od bilo kakvog djelovanja koje uzrokuje još veću patnju stanovništvu”, “destabilizira miran suživot” i “diskreditira međunarodno pravo”.

Ovaj poziv dobiva dramatičnu hitnost nakon početka ruskih vojnih operacija na ukrajinskom teritoriju. Tragični scenariji kojih su se svi bojali nažalost postaju stvarnost. Ali još ima vremena za dobru volju, još ima prostora za pregovore, još ima mjesta za upotrijebiti mudrost koja sprječava prevladavanje stranačkih interesa, štiti legitimne težnje svih i spašava svijet od ludila i užasa rata.

Mi vjernici ne gubimo nadu u tračak savjesti onih koji imaju sudbinu svijeta u svojim rukama.

I dalje molimo i postimo – učinit ćemo to na Pepelnicu – za mir u Ukrajini i u cijelom svijetu.” (VN / D. P.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Mir, Pietro Parolin, Ukrajina

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva