Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 14. 07. 2024.
Prijava

Izražavam sućut svima koji su izgubli bližnje u Srebrenici

Autor: Tomo Vukšić / 11. 07. 2023.

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. Tomo Vukšić, u povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici uputio je 10. srpnja svoju poruku koju donosimo u cijelosti sa stranice Vrhbosanske nadbiskupije.

***

U povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svim ožalošćenima zbog gubitka članova njihovih obitelji i prijatelja.

Svaka žrtva je bila nekomu otac ili majka, brat ili sestra, sin ili kćer, supruga ili muž, zaručnik ili zaručnica, prijatelj ili poznanik. Zato je njihova bol duboka.

Za nas ostale ljude sve žrtve su, jer nam je isti Stvoritelj, naša braća i sestre, kojima je oduzet život, te iskreno i bratski suosjećamo sa svima. A posebice izražavamo blizinu obiteljima onih, čiji će posmrtni ostaci biti pokopani ove godine, nakon što su ranije bili ekshumirani iz masovnih grobnica, a proces njihove identifikacije nije mogao biti završen do sada.

Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I pozivaju da se svaki život poštuje i čuva. To je, vjerujemo, njihova najvažnija poruka i pouka svima živima.

I molimo Gospodina Boga, milosrdnoga Stvoritelja i jedinoga Gospodara života, da sve pokojne nagradi vječnim životom i da se u živima iz ove tuge rodi nada.

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva