Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 29. 09. 2023.
Prijava
Crkva u Jeruzalemu (Foto: Pixabay)

Izraelski znanstvenici pružili podršku ugroženim kršćanima

Autor: D. P. / 21. 02. 2023.

Oko tristo izraelskih znanstvenika javno je izrazilo podršku kršćanskim zajednicama u zemlji koje su u posljednje vrijeme izložene sve češćim neprijateljstvima i napadima, objavila je u ponedjeljak 20. veljače KNA.

Znanstvenici koji se bave vjerskim i društvenim znanostima na izraelskim sveučilištima i visokim školama otvorenim su pismom stali u obranu kršćana i njihovih institucija u svojoj zemlji. ”Tražimo da vlasti hitno i odlučno poduzmu korake protiv odgovornih za ta kaznena djela i da pripadnike svih vjera zaštite od mržnje, bezobzirnosti i nasilja”, piše u otvorenom pismu koje kruži među kršćanima u Izraelu, izvijestila je KNA.

Potpisnici pisma ukazuju na poštovanje duge tradicije koja kršćane veže uz Svetu zemlju kao i na bogato kršćansko naslijeđe. ”Važna nam je dugogodišnja neprekidna nazočnost kršćana u Jeruzalemu i drugdje”, navodi se u pismu napisanom na osam jezika. (KNA / IKA / D. P.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Izrael, Jeruzalem, kršćani, Mir, Sveta zemlja

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva