Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 21. 02. 2024.
Prijava
Crkva u Jeruzalemu (Foto: Pixabay)

Izraelski znanstvenici pružili podršku ugroženim kršćanima

Autor: D. P. / 21. 02. 2023.

Oko tristo izraelskih znanstvenika javno je izrazilo podršku kršćanskim zajednicama u zemlji koje su u posljednje vrijeme izložene sve češćim neprijateljstvima i napadima, objavila je u ponedjeljak 20. veljače KNA.

Znanstvenici koji se bave vjerskim i društvenim znanostima na izraelskim sveučilištima i visokim školama otvorenim su pismom stali u obranu kršćana i njihovih institucija u svojoj zemlji. ”Tražimo da vlasti hitno i odlučno poduzmu korake protiv odgovornih za ta kaznena djela i da pripadnike svih vjera zaštite od mržnje, bezobzirnosti i nasilja”, piše u otvorenom pismu koje kruži među kršćanima u Izraelu, izvijestila je KNA.

Potpisnici pisma ukazuju na poštovanje duge tradicije koja kršćane veže uz Svetu zemlju kao i na bogato kršćansko naslijeđe. ”Važna nam je dugogodišnja neprekidna nazočnost kršćana u Jeruzalemu i drugdje”, navodi se u pismu napisanom na osam jezika. (KNA / IKA / D. P.)

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Izrael, Jeruzalem, kršćani, Mir, Sveta zemlja

Uvodnik

  • Bratski zagrljaj koji je ujedno i obveza
    U povodu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, u svom eseju (koje preuzimamo kao naš uvodnik) promišlja o odnosu katolika i pravoslavaca 60 godina nakon povijesnog susreta svetog Pavla VI., pape, i ekumenskog patrijarha Atenagore. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod Kardinalova teksta koji je objavio “Vatican News”… Pročitajte više: Bratski zagrljaj koji je ujedno i obveza
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva