Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 02. 06. 2023.
Prijava
Patrijarh srpski Porfirije (Foto: SPC.rs)

Izjava patrijarha srpskog Porfirija nakon pokolja u Beogradskoj osnovnoj školi

Autor: D. P. / 03. 05. 2023.

Tekst: U nesnosnoj boli slušam vijest o nesreći kakva se nikada nije dogodila u našem narodu i našoj domovini, a danas se dogodila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi.  Molim se Kristu Spasitelju za unesrećenu djecu i radnike škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam najdublju sućut.  Molitve i ljubav Uskrslog Gospodina i sva naša ljudska briga i pažnja danas su s vama, draga naša djeco i učitelji koji se danas nalazite u beogradskim bolnicama. Molim sve da se mole Uskrslom Gospodinu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svi učine sve što je u njihovoj moći da se zaustavi i osudi svako nasilje, a posebno promicanje nasilja u javnosti.

***

Vijest koja je obišla svijet u srijedu, glasi: 13-godišnji Kosta K. je u srijedu ujutro ubio osmero učenika i zaštitara (domara) u svojoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, a teško ozlijedio još šestero njih i jednu profesoricu.

Srpska Pravoslavna Crkva će u hramovima u Beogradu tri večernje zaredom moliti za ubijene u krvoproliću te za oporavak ranjenih. (SPC / D. P.)

 

Objavljeno u: Mir, Porfirije, Regija
Oznake: Beograd, Mir, nasilje, Porfirije, Vračar

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva