Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 17. 06. 2024.
Prijava
Patrijarh srpski Porfirije (Foto: SPC.rs)

Izjava patrijarha srpskog Porfirija nakon pokolja u Beogradskoj osnovnoj školi

Autor: D. P. / 03. 05. 2023.

Tekst: U nesnosnoj boli slušam vijest o nesreći kakva se nikada nije dogodila u našem narodu i našoj domovini, a danas se dogodila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi.  Molim se Kristu Spasitelju za unesrećenu djecu i radnike škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam najdublju sućut.  Molitve i ljubav Uskrslog Gospodina i sva naša ljudska briga i pažnja danas su s vama, draga naša djeco i učitelji koji se danas nalazite u beogradskim bolnicama. Molim sve da se mole Uskrslom Gospodinu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svi učine sve što je u njihovoj moći da se zaustavi i osudi svako nasilje, a posebno promicanje nasilja u javnosti.

***

Vijest koja je obišla svijet u srijedu, glasi: 13-godišnji Kosta K. je u srijedu ujutro ubio osmero učenika i zaštitara (domara) u svojoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, a teško ozlijedio još šestero njih i jednu profesoricu.

Srpska Pravoslavna Crkva će u hramovima u Beogradu tri večernje zaredom moliti za ubijene u krvoproliću te za oporavak ranjenih. (SPC / D. P.)

 

Objavljeno u: Mir, Porfirije, Regija
Oznake: Beograd, Mir, nasilje, Porfirije, Vračar

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva