Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 21. 02. 2024.
Prijava
Početak prekvalifikacije za žene na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu (Foto: JRS - Isusovačka služba za izbjeglice)

Isusovačka služba za izbjeglice provodi projekt ”Osnaživanje za zapošljavanje”

Autor: D. P. / 13. 09. 2023.

Isusovačka služba za izbjeglice provodi projekt ”Osnaživanje za zapošljavanje” u partnerstvu s UNHCR-om Hrvatska u sklopu kojeg provodi aktivnost prekvalifikacije za Osnovne poslove u kozmetici za deset žena

Polaznice pohađaju ovaj intenzivni program na Pučkom otvorenom učilištu od početka rujna, a trajat će do kraja prosinca.

Prošli je tjedan na Pučkom otvorenom učilištu započela prekvalifikacija za deset žena iz Iraka, Sirije, Palestine i Ukrajine. Žene će obučavati različiti stručni predavači iz područja kozmetike, a obrađivat će teme poput Osnova anatomije, fiziologije, kozmetologije, dermatologije te će osim teorijskog dijela, odrađivati i stručnu praksu u Praktici Pollak. Time će proći sveukupno 450 sati ovog programa nakon kojeg će biti sposobne raditi u struci, a dobiveno uvjerenje bit će im priznato i upisano u radnu knjižicu.

Isusovačka služba za izbjeglice u suradnji s UNHCR-om Hrvatska na ovaj način želi pospješiti i unaprijediti vještine i sposobnosti žena kako bi im omogućila uspješnije uključivanje na tržište rada u Hrvatskoj. Zapošljavanje žena izbjeglica u zemlji primitka svakako doprinosi njihovoj integraciji u domicilno društvo i pomaže im u stabilizaciji životne i obiteljske situacije. (JRS / VN / D. P.)

Uvodnik

  • Bratski zagrljaj koji je ujedno i obveza
    U povodu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, kardinal Kurt Koch, prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, u svom eseju (koje preuzimamo kao naš uvodnik) promišlja o odnosu katolika i pravoslavaca 60 godina nakon povijesnog susreta svetog Pavla VI., pape, i ekumenskog patrijarha Atenagore. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod Kardinalova teksta koji je objavio “Vatican News”… Pročitajte više: Bratski zagrljaj koji je ujedno i obveza
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva