Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 29. 09. 2023.
Prijava
Početak prekvalifikacije za žene na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu (Foto: JRS - Isusovačka služba za izbjeglice)

Isusovačka služba za izbjeglice provodi projekt ”Osnaživanje za zapošljavanje”

Autor: D. P. / 13. 09. 2023.

Isusovačka služba za izbjeglice provodi projekt ”Osnaživanje za zapošljavanje” u partnerstvu s UNHCR-om Hrvatska u sklopu kojeg provodi aktivnost prekvalifikacije za Osnovne poslove u kozmetici za deset žena

Polaznice pohađaju ovaj intenzivni program na Pučkom otvorenom učilištu od početka rujna, a trajat će do kraja prosinca.

Prošli je tjedan na Pučkom otvorenom učilištu započela prekvalifikacija za deset žena iz Iraka, Sirije, Palestine i Ukrajine. Žene će obučavati različiti stručni predavači iz područja kozmetike, a obrađivat će teme poput Osnova anatomije, fiziologije, kozmetologije, dermatologije te će osim teorijskog dijela, odrađivati i stručnu praksu u Praktici Pollak. Time će proći sveukupno 450 sati ovog programa nakon kojeg će biti sposobne raditi u struci, a dobiveno uvjerenje bit će im priznato i upisano u radnu knjižicu.

Isusovačka služba za izbjeglice u suradnji s UNHCR-om Hrvatska na ovaj način želi pospješiti i unaprijediti vještine i sposobnosti žena kako bi im omogućila uspješnije uključivanje na tržište rada u Hrvatskoj. Zapošljavanje žena izbjeglica u zemlji primitka svakako doprinosi njihovoj integraciji u domicilno društvo i pomaže im u stabilizaciji životne i obiteljske situacije. (JRS / VN / D. P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva