Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 16. 04. 2024.
Prijava
Katedrala u Iskenderunu, Turska (Foto: Hrvatski Caritas)

Hrvatski biskupi uplatili 100.000EUR za unesrećene u potresima u Turskoj i Siriji

Autor: D. P. / 08. 02. 2023.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju 6. veljače, pokrenuta je sveobuhvatna akcija kako bi se prikupila konkretna pomoć za stradale. Među ostalim, financijsku pomoć uputila je Hrvatska biskupska konferencija, a Hrvatski Caritas planira uputiti šleper prehrambenih namirnica.

Slijedom žurnog apela Caritasa Internationalis uslijed razornog potresa u Turskoj i Siriji, Hrvatska biskupska konferencija uputila je financijsku pomoć za stradale u iznosu od 100.000 eura.

Kako je kao organizacija članica međunarodne Caritasove konfederacije Hrvatski Caritas u mogućnosti poslati pomoć i u Siriju, odlukom predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Bože Radoša sva prikupljena pomoć u akciji Hrvatskog Caritasa  ”Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!” bit će u jednakim dijelovima usmjeravana Caritasu Turske i Caritasu Sirije.

Preko namjenskog računa Hrvatskog Caritasa prikupljeno je u jednom danu 18.500 eura, a 16.000 eura preko donacijskog telefona (060 90 10).

Osim financijske pomoći Hrvatski Caritas uputit će u suradnji s tvrtkom ”Podravka” dva šlepera prehrambenih namirnica prema turskom gradu Adani. (IKA / D . P.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva