Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 28. 09. 2023.
Prijava
Katedrala u Iskenderunu, Turska (Foto: Hrvatski Caritas)

Hrvatski biskupi uplatili 100.000EUR za unesrećene u potresima u Turskoj i Siriji

Autor: D. P. / 08. 02. 2023.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju 6. veljače, pokrenuta je sveobuhvatna akcija kako bi se prikupila konkretna pomoć za stradale. Među ostalim, financijsku pomoć uputila je Hrvatska biskupska konferencija, a Hrvatski Caritas planira uputiti šleper prehrambenih namirnica.

Slijedom žurnog apela Caritasa Internationalis uslijed razornog potresa u Turskoj i Siriji, Hrvatska biskupska konferencija uputila je financijsku pomoć za stradale u iznosu od 100.000 eura.

Kako je kao organizacija članica međunarodne Caritasove konfederacije Hrvatski Caritas u mogućnosti poslati pomoć i u Siriju, odlukom predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Bože Radoša sva prikupljena pomoć u akciji Hrvatskog Caritasa  ”Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!” bit će u jednakim dijelovima usmjeravana Caritasu Turske i Caritasu Sirije.

Preko namjenskog računa Hrvatskog Caritasa prikupljeno je u jednom danu 18.500 eura, a 16.000 eura preko donacijskog telefona (060 90 10).

Osim financijske pomoći Hrvatski Caritas uputit će u suradnji s tvrtkom ”Podravka” dva šlepera prehrambenih namirnica prema turskom gradu Adani. (IKA / D . P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva