Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 19. 07. 2024.
Prijava
Kardinal Pietro Parolin 11. svibnja u sjedištvu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu

Eskalacija rata u Ukrajini ugrozilo bi cijelo čovječanstvo

Autor: Ekumena / 12. 05. 2022.

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, za vrijeme boravka u Hrvatskoj je 11. svibnja odgovarao na novinarska pitanja predstavnika šest redakcija te podsjetio na Papinu spremnost da učini sve što je moguće kako bi pomogao u okončanju sukoba u Ukrajini. Proširenje sukoba, ističe, imalo bi razorne posljedice za svijet.

“Svi smo očito zabrinuti zbog rata, ne samo zbog onoga što se događa: ljudske žrtva, razaranja i drugo i sve ono što jedan rat sa sobom nosi, ali također zbog moguće eskalacije toga rata, vodeći, očito, računa o razornosti oružjâ koja danas države posjeduju. To bi doista bila prijetnja uništenja čitavoga čovječanstva”, rekao je.

Kardinal Parolin podsjetio je na snažne riječi pape Franje protiv ludosti rata, te na njegovu spremnost Svetog da učini sve kako bi pridonio miru, nudeći i mogućnost posredovanja Svete Stolice te raspoloživosti da ode u Moskvu, što do sada nije prihvaćeno.

“Čini se kako trenutno ne postoje velike nade da će se moći doći do jednog složnog zaključenja rata, rekao je državni tajnik. No, Sveta Stolica i dalje je raspoloživa kako bi pomogla da se taj rat što prije okonča”, kazao je Parolin. (VN / D. P.)

Objavljeno u: HBK, Mir, Svijet
Oznake: Mir, Pietro Parolin, rat, Ukrajina

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva