Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 09. 06. 2023.
Prijava

Bog se javi!

Autor: Sandra Šimunić / 23. 01. 2023.

Svanulo je hladno londonsko jutro. Izašla sam u dvorište i pod nogama mi škripi zaleđena, zelena, engleska trava. Neobičan osjećaj. Kontrast prirode.

Takvo zelenilo i zaleđenost mogući su samo u kišnoj Engleskoj koja tek ponekad pokaže zimsko lice.

Padala je kiša danima i ozelenila prirodu, a onda odjednom došle su hladnoće i smrzle zelenilo prirode.

Sunce dolazi sa Istoka i obasjava ledene kapi. Eto, i ovdje priroda na neki samo sebi svojstven način objavljuje ljudima da od tamo sa Istoka dolazi nam On, Bog Otac.

Meni najdraži i najljepši praznik koji kroz vodu praznuje čitavu prirodu. Vasionu. Raduju se Nebo i Zemlja. Proslavili smo Božić sa ognjem Badnjaka i slame pod stolovima naših domova. Na raznim meridijanima.

Utoplili Njega, Boga. Oveselili duše naše.

Sad, kroz vodu krštenja, On dolazi nama da nam još jednom kaže, tu sam sa Vama, u sve dane života, a život često nosi patnje i tuge. Boli.

Što bismo mi, Njegova djeca bez Njega i radosti u svakoj kapi vode koja leprša, leprša po vazduhu i pada na naša obremenjena lica. Briše tuge i  brige te donosi radost sa visina jer, eto, Bog nam se javi!

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva