Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 29. 09. 2023.
Prijava
Patrijarh Porfirije i biskup Škvorčević (Foto: Požeška biskupija).

Biskup Škvorčević izrazio sućut patrijarhu Porfiriju

Autor: D. P. / 05. 05. 2023.

Predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam požeški biskup Antun Škvorčević uputio je sažalnicu srpskom patrijarhu Porfiriju povodom nasilja u beogradskoj školi na Vračaru koju prenosimo u cijelosti.

“Vaša Svetosti!

Prigodom ubojstva osmero djece i zaštitara u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, 3. svibnja 2023. te ranjavanja učiteljice i šestero druge djece, želio bih podijeliti s Vašom Svetošću svoju duboku tugu zbog ugašenih mladih života, posvjedočiti suosjećajnu kršćansku blizinu njihovim obiteljima i drugima koji trpe neizmjernu bol te očitovati želju za brzim ozdravljenjem ranjenih.

Povjeravam Isusu Kristu sve poginule da ih primi u zagrljaj svoje milosrdne ljubavi za svu vječnost, a patnje onih koji su pogođeni njihovim stradanjem sjedini sa svojim trpljenjem na križu i pobjedom nad zlom i smrću.

U ‘zajedništvu Kristovih patnjâ’, ‘Božjih besmrtnih nadâ’ i molitvi za stradalnike navedenog nasilja, s osobitim poštovanjem srdačno Vas u uskrslom Gospodinu pozdravljam”, napisao je biskup Škvorčević. (Požeška biskupija / IKA / D. P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva