Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 29. 09. 2023.
Prijava
Muftija Hasanović i biskup Škvorčević (Foto: Požeška biskupija)

Biskup Škvorčević čestitao Kurban-bajram muftiji Hasanoviću

Autor: D. P. / 27. 06. 2023.

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za odnos sa Židovima i muslimanima požeški biskup Antun Škvorčević uputio je 27. lipnja 2023. predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću čestitku u povodu Kurban-bajrama koju prenosim u cijelosti.

Čast mi je prigodom Kurban-bajrama uputiti srdačnu čestitku Vama, cijenjenim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Abrahamova – Ibrahimova spremnost da iz poslušnosti Bogu žrtvuje i vlastita sina, označena je žrtvovanjem kurbana, čije blagovanje islamske vjernike povezuje u obitelji, s prijateljima i siromasima.

Svojim sadržajem Kurban-bajram je zajednički svim baštinicima Abrahamove vjere i obnavlja ih u svijesti Božje milosrdne zauzetosti za čovjeka, koji svoju slobodu ostvaruje najvećma vjernošću Bogu, očitujući je žrtvom čestita života, poštivanjem svakog čovjeka kao njegova dragocjenog stvorenja.

U navedenim osjećajima vjere svjedočim Vam svoje osobito poštovanje te Vas od srca pozdravljam. (IKA / D. P.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog … Pročitaj više
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva