Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 13. 04. 2024.
Prijava
Muftija Avdibegović i biskup Komarica (Foto: TABB)

Biskup Komarica primio muftiju Abdibegovića, svećenike, redovnice i novinare

Autor: M. M. / 23. 12. 2022.

U petak 23. prosinca je u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci upriličen tradicionalni božićni susret biskupa Franje Komarice s novinarima, javlja Tiskovna agencija banjalučke biskupije.

Biskup je pročitao božićnu poruku u kojoj stoji da slaviti stvarnost rođenje Spasitelja svijeta Isusa Krista znači svojim životom svakodnevno pokazivati solidarnost sa svakim životom, osobito ljudskim.

Nakon što je uputio čestitke i najbolje želje svima koji Božić i Novu godinu slave po gregorijanskom i julijanskom kalendaru te svim ljudima dobre volje, biskup je zahvalio predstavnicima medija za njihovu dobrohotnost i pozitivno prikazivanje djelovanje katoličke zajednice.

Među karitativnim i odgojno-obrazovnim projektima biskupije koji služe općem dobru istaknuo je sve razgranatije djelovanje Europskog centra za mir i suradnju Marija Zvijezda, za što se zanimaju i brojni stranci.

Komarica je obodrio nazočne novinare, s kojima se zadržao u dužem razgovoru, da se i u novoj godini trude biti u službi konstruktivnih napora i akcija u gradu i kraju.

Dan ranije je biskup primio svećenike i redovnice koji su mu došli čestitati Božić. Tijekom druženja bilo je pjesama i na drugim jezicima, jer su među nazočnima (osim Hrvata) bili pripadnici više nacija iz nekoliko europskih i izvaneuropskih država.

Istoga je dana banjolučki muftija Nusret efendija Abdibegović u pratnji rektora medrese Murisa ef. Spahića pohodio biskupa te čestitao Božić njemu, njegovim suradnicima i svim vjernicima Banjolučke biskupije.

U prijateljskom razgovoru Komarica i ef. Abdibegović izmijenili su podudarna razmišljanja o potrebi i obavezi da se vjerujući ljudi zajedno još više potrude oko stvaranja što pozitivnije atmosfere u društvu, osobito s obzirom na mlade generacije. Osim toga, dogovorili su neke zajedničke akcije tijekom iduće godine.

Biskup je zahvalio svojim uvaženim gostima i prijateljima te im poželio mirnu i plodnu 2023. godinu, objavio je TABB. (M.M.)

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva