Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 05. 06. 2023.
Prijava
Muftija Avdibegović i biskup Komarica (Foto: TABB)

Biskup Komarica primio muftiju Abdibegovića, svećenike, redovnice i novinare

Autor: M. M. / 23. 12. 2022.

U petak 23. prosinca je u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci upriličen tradicionalni božićni susret biskupa Franje Komarice s novinarima, javlja Tiskovna agencija banjalučke biskupije.

Biskup je pročitao božićnu poruku u kojoj stoji da slaviti stvarnost rođenje Spasitelja svijeta Isusa Krista znači svojim životom svakodnevno pokazivati solidarnost sa svakim životom, osobito ljudskim.

Nakon što je uputio čestitke i najbolje želje svima koji Božić i Novu godinu slave po gregorijanskom i julijanskom kalendaru te svim ljudima dobre volje, biskup je zahvalio predstavnicima medija za njihovu dobrohotnost i pozitivno prikazivanje djelovanje katoličke zajednice.

Među karitativnim i odgojno-obrazovnim projektima biskupije koji služe općem dobru istaknuo je sve razgranatije djelovanje Europskog centra za mir i suradnju Marija Zvijezda, za što se zanimaju i brojni stranci.

Komarica je obodrio nazočne novinare, s kojima se zadržao u dužem razgovoru, da se i u novoj godini trude biti u službi konstruktivnih napora i akcija u gradu i kraju.

Dan ranije je biskup primio svećenike i redovnice koji su mu došli čestitati Božić. Tijekom druženja bilo je pjesama i na drugim jezicima, jer su među nazočnima (osim Hrvata) bili pripadnici više nacija iz nekoliko europskih i izvaneuropskih država.

Istoga je dana banjolučki muftija Nusret efendija Abdibegović u pratnji rektora medrese Murisa ef. Spahića pohodio biskupa te čestitao Božić njemu, njegovim suradnicima i svim vjernicima Banjolučke biskupije.

U prijateljskom razgovoru Komarica i ef. Abdibegović izmijenili su podudarna razmišljanja o potrebi i obavezi da se vjerujući ljudi zajedno još više potrude oko stvaranja što pozitivnije atmosfere u društvu, osobito s obzirom na mlade generacije. Osim toga, dogovorili su neke zajedničke akcije tijekom iduće godine.

Biskup je zahvalio svojim uvaženim gostima i prijateljima te im poželio mirnu i plodnu 2023. godinu, objavio je TABB. (M.M.)

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva