Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 09. 12. 2022.
Prijava
Photo: Marcelo Schneider/WCC

16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

Autor: Ekumena / 24. 11. 2022.

WCC, Luteranska svjetska federacija i drugi ekumenski partneri pozivaju na sudjelovanje u godišnjoj globalnoj kampanji, koja traje od 25. studenog do 10. prosinca, kroz molitve, proučavanje Biblije, izložbe, učenje i djelovanje.

 WCC i njegovi partneri će podizati svijest o nasilju nad ženama i djevojčicama, kao i isticati primjere rada organizacija širom svijeta.

Na temelju globalne teme UN Women’s, UNITE u ovom slučaju označava hitnost, umrežavanje, intervenciju, obuku i osnaživanje — sve kako bi se prekinuo krug nasilja nad ženama i djevojčicama.

16 dana protiv rodno uvjetovanog nasilja godišnja je međunarodna kampanja  koja počinje 25. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca, na Dan ljudskih prava.

“Ovi dani solidarnosti i molitve pomoći će ojačati našu odlučnost i našu nadu da zapravo možemo napredovati na putu prema svijetu bez silovanja i nasilja”, rekla je prof. dr. Isabel Apawo Phiri, zamjenica glavnog tajnika Svjetskog vijeća crkava. WCC organizira brojne panele i rasprave. Izvorne molitve i materijale za proučavanje Biblije se mogu pratiti i/ili preuzeti s njihove web stranice. (WCC / C. K. P.)

 

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Ekumena, Mir, rodno uvjetovano nasilje, WCC

Uvodnik

  • U potrazi za pravoslavnim Titom, Naserom i Nehruom
    Prateći moskovsko-carigradske posredne i otvorene sukobe počele su mi se po glavi motati ideje poput angažiranja posrednika ili čak crkvene inačice mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. Posrednici bi mogli biti, primjerice, teolozi koji su čak doktorirali na grčkim učilištima, a visoko kotiraju u Moskvi. Takvih je vladika do invazije koronavirusa bilo i u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva