Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 14. 06. 2024.
Prijava
Photo: Marcelo Schneider/WCC

16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

Autor: Ekumena / 24. 11. 2022.

WCC, Luteranska svjetska federacija i drugi ekumenski partneri pozivaju na sudjelovanje u godišnjoj globalnoj kampanji, koja traje od 25. studenog do 10. prosinca, kroz molitve, proučavanje Biblije, izložbe, učenje i djelovanje.

 WCC i njegovi partneri će podizati svijest o nasilju nad ženama i djevojčicama, kao i isticati primjere rada organizacija širom svijeta.

Na temelju globalne teme UN Women’s, UNITE u ovom slučaju označava hitnost, umrežavanje, intervenciju, obuku i osnaživanje — sve kako bi se prekinuo krug nasilja nad ženama i djevojčicama.

16 dana protiv rodno uvjetovanog nasilja godišnja je međunarodna kampanja  koja počinje 25. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca, na Dan ljudskih prava.

“Ovi dani solidarnosti i molitve pomoći će ojačati našu odlučnost i našu nadu da zapravo možemo napredovati na putu prema svijetu bez silovanja i nasilja”, rekla je prof. dr. Isabel Apawo Phiri, zamjenica glavnog tajnika Svjetskog vijeća crkava. WCC organizira brojne panele i rasprave. Izvorne molitve i materijale za proučavanje Biblije se mogu pratiti i/ili preuzeti s njihove web stranice. (WCC / C. K. P.)

 

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Ekumena, Mir, rodno uvjetovano nasilje, WCC

Uvodnik

impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva