Polazišta Katolištvo Pravoslavlje Protestantizam U dijalogu Zajedništvo Pravednost Mir Ekologija Kultura
o nama | kontakt | 30. 05. 2023.
Prijava
Photo: Marcelo Schneider/WCC

16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

Autor: Ekumena / 24. 11. 2022.

WCC, Luteranska svjetska federacija i drugi ekumenski partneri pozivaju na sudjelovanje u godišnjoj globalnoj kampanji, koja traje od 25. studenog do 10. prosinca, kroz molitve, proučavanje Biblije, izložbe, učenje i djelovanje.

 WCC i njegovi partneri će podizati svijest o nasilju nad ženama i djevojčicama, kao i isticati primjere rada organizacija širom svijeta.

Na temelju globalne teme UN Women’s, UNITE u ovom slučaju označava hitnost, umrežavanje, intervenciju, obuku i osnaživanje — sve kako bi se prekinuo krug nasilja nad ženama i djevojčicama.

16 dana protiv rodno uvjetovanog nasilja godišnja je međunarodna kampanja  koja počinje 25. studenog, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca, na Dan ljudskih prava.

“Ovi dani solidarnosti i molitve pomoći će ojačati našu odlučnost i našu nadu da zapravo možemo napredovati na putu prema svijetu bez silovanja i nasilja”, rekla je prof. dr. Isabel Apawo Phiri, zamjenica glavnog tajnika Svjetskog vijeća crkava. WCC organizira brojne panele i rasprave. Izvorne molitve i materijale za proučavanje Biblije se mogu pratiti i/ili preuzeti s njihove web stranice. (WCC / C. K. P.)

 

Objavljeno u: Mir, Svijet
Oznake: Ekumena, Mir, rodno uvjetovano nasilje, WCC

Uvodnik

  • Nakon godinu dana učenja spremamo Ekumenu za veliki ispit
    Godinu dana je proteklo od 1. siječnja 2022., kada smo pokrenuli ovaj portal pa je potrebno osvrnuti se na prijeđeni put, zahvaliti se našim suradnicima i kazati nešto o našim aspiracijama i nadanjima. U prvom uvodniku ”Zašto pokrećemo ovaj portal i čemu Ekumena.org danas?” objavljenom prvog dana definirali smo stanje: ”Nakon pedesetak godina intenzivnoga ekumenskog […]
impressum | kontakt | etički kodeks | pravila prenošenja | donacije i sponzorstva